Boerderij-ijs
In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een ijssalon. Het ijs wordt bereid van melk en room van onze eigen koeien. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, dus géén kleur, geur en smaakstoffen en voor het sorbet ijs wordt vers fruit gebruikt. Onze ijsruimte is volledig steriel en het ijs wordt bereid volgens HACCP normen met het eg nummer NLZ 2104 EG.
De belangrijkste eigenschap is dat het ijs op de klassieke manier wordt geproduceerd: met verse melk, room en eigeel. Er worden géén kleur- en smaakstoffen toegevoegd, alles is puur natuur. Het ijs wordt bereid van vers fruit uit de regio en er zit maar 10-15% lucht in het ijs, waar dat bij commercieel ijs wel tot boven de 50% kan oplopen.
Wij maken drie verschillende soorten ijs
Sorbetijs
Dit is geheel op fruitbasis.
Yoghurt ijs
Van onze melk maken wij yoghurt en van onze yoghurt maken wij verschillende soorten ijs.
Roomijs
De melk ontromen wij en de room gebruiken we voor het ijs.
Dertig verschillende smaken
De smaken die te verkrijgen zijn, lopen uiteen van chocolade tot honing met amandel en van kersen tot drop. Maar het moet vooral erg lekker zijn.
De hardlopers zijn ‘bonte koe’-ijs (roomijs met chocola) en aardbeien ijs, maar er is voor ieder wat wils.
Roep je favoriete smaak en wij maken er wat lekkers van